Pösomelett med apelsin

Pösomelett med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 1 ekologisk apelsin, finrivet skal
  • 1.5 msk smör till stekpannan
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

  1. Skilj på äggvitor och gulor. Vispa gulorna med mjölk, socker och apelsinskal. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren skål och med en väldiskad visp. Vänd ner äggvitorna i den gula smeten.
  2. Smält matfett i en liten stekpanna och grädda omeletten under lock ca 8 minuter. Pudra över florsocker och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pösomelett med apelsin
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 1 ekologisk apelsin, finrivet skal
  • 1.5 msk smör till stekpannan
  • 1.5 msk florsocker

Pösomelett med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skilj på äggvitor och gulor. Vispa gulorna med mjölk, socker och apelsinskal. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren skål och med en väldiskad visp. Vänd ner äggvitorna i den gula smeten.
  2. Smält matfett i en liten stekpanna och grädda omeletten under lock ca 8 minuter. Pudra över florsocker och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!