Mandelkaka med ananas
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Mandelkaka med ananas

2.78 (9 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
Pajbotten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk vatten
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 100 g riven mandelmassa,
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ananas
  • 0.5 dl aprikosmarmelad
Till servering:
  • 3 dl vispgrädde, eller dubbla mängden glass
  • 1 msk färsk mynta, några blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en smidig deg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en springform, cirka 25 centimeter i diameter. Tryck ut degen upp på halva väggen.

  2. 2

    Vispa sönder äggen, blanda i mandelmassa, grädde och vatten och häll blandningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen tills blandningen stannat, cirka 30 minuter. Låt svalna.

  3. 3

    Skala ananasen, ta bort roten och skär fruktköttet i bitar. Grilla bitarna någon minut och lägg dem på kakan. Värm aprikosmarmeladen och skeda den över ananasen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och eventuellt några myntablad som garnering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att lägga på ananasbitar utan att grilla dem först.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar