Vit chokladmoussepaj med citrus

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En god paj med fluffig, vit chokladmousse och fräsch syra från citrusfrukterna.

Ugnstemperatur:200º
10 portioner
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 valfria söta citrusfrukter, filéerna
  • 0.5 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl,socker och äggula. Arbeta ihop ingrediensernamed händerna till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbarakanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck nerordentligt i hörnen. Ställ pajformen i fryseni 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smältunder omrörning med grädde i en kastrull.Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp iminst 30 minuter, tills den är ordentligt kall.Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp.Fördela chokladmoussen i pajskalet.
  4. Skala citrusfrukterna med en kniv så attfruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfriaklyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussenmed citrusklyfterna.
  5. Smält marmeladen i mikron och penslacitrusfrukterna med den. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-12-23

Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.

X

2013-02-11

hur många kalorier är det per hela kakan?

Eva U

2013-01-28

Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"

nils

2012-12-23

10 min i ugnen

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Biggan

2012-12-19

Hur länge i ugnen

Vit chokladmoussepaj med citrus
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 valfria söta citrusfrukter, filéerna
  • 0.5 dl aprikosmarmelad

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En god paj med fluffig, vit chokladmousse och fräsch syra från citrusfrukterna.

Ugnstemperatur:200º
10 portioner

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl,socker och äggula. Arbeta ihop ingrediensernamed händerna till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbarakanter, cirka 26 cm i diameter, och tryck nerordentligt i hörnen. Ställ pajformen i fryseni 20 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smältunder omrörning med grädde i en kastrull.Häll över i en bunke och låt stå i kylskåp iminst 30 minuter, tills den är ordentligt kall.Vispa chokladgrädden fluffig med elvisp.Fördela chokladmoussen i pajskalet.
  4. Skala citrusfrukterna med en kniv så attfruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfriaklyftor med en liten kniv. Toppa chokladmoussenmed citrusklyfterna.
  5. Smält marmeladen i mikron och penslacitrusfrukterna med den. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2014-12-23

Lätt och god paj. Fyllningen går att variera, har använt vaniljvisp och skivat konserverade päron på toppen samt riven vit choklad på toppen. Kanongod.

X

2013-02-11

hur många kalorier är det per hela kakan?

Eva U

2013-01-28

Lite meckig, pajdegen håller inte ihop. Det hela slutar i en "geggamoja"

nils

2012-12-23

10 min i ugnen

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Eva

2012-12-20

Hur länge ska den stå i ugnen?

Biggan

2012-12-19

Hur länge i ugnen