Banankaka
  • Tid 75 min
  • Ugn 175º

Banankaka

3.51 (76 betyg)

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 2 ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 stora mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och mosade bananer.

  2. 2

    Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.

  3. 3

    Häll ner smeten i en smord och bröad brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad.

Tips

  1. 1

    Ät banankakan som den är eller sväng ihop en snabb och smaskig tårta med lemon curd. Dela kakan som en tårta så du får en underdel och en överdel. Bre på ett tjockt lager lemon curd och vispgrädde emellan. Lägg på kakans överdel och bre grädde över hela kakan. Garnera med hallon eller något annat bär.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bigli

    God och lättbakad