Barnens bästa banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabb och enkel banankaka är en perfekt att göra på övermogna bananer. Så gott!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en brödform som rymmer 1 ½ liter med smör och bröa med kokosflingor eller ströbröd.
  2. Mosa ihop mjukt smör och skalade mjuka bananer med gaffel. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner i äggsmeten med mjölk och bananmoset. Rör slätt med slickepotten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad, stickan ska inte vara kladdig.
  5. Låt kakan svalna och servera sedan med till exempel ett glas mjölk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör
  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Barnens bästa banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabb och enkel banankaka är en perfekt att göra på övermogna bananer. Så gott!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en brödform som rymmer 1 ½ liter med smör och bröa med kokosflingor eller ströbröd.
  2. Mosa ihop mjukt smör och skalade mjuka bananer med gaffel. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner i äggsmeten med mjölk och bananmoset. Rör slätt med slickepotten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad, stickan ska inte vara kladdig.
  5. Låt kakan svalna och servera sedan med till exempel ett glas mjölk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)