Saftig banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Saftig banankaka med kanel och nötter. Passar utmärkt att baka till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 bananer
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl grovhackade valfria nötter t ex hasselnötter eller valnötter
  • 1 banan, ovanpå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg och socker med ballongvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll i en brödform täckt med bakplåtspapper. Läggev en banan skivad på längden ovanpå. Grädda mitt i ugnen 50–60 min, känn med provsticka.Låt kakan svalna i sin form.

Tips

Kakan bliren snackis omgästerna får gissaden ”hemliga”ingrediensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-28

Hej Gunnel och Eva-Linda. Det ska vara 3 bananer i kakan. Det hade fallit bort men ska nu vara tillbaka i ingredienslistan. Tack för att ni påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Gunnel

2020-08-02

Antalet bananer som ska mosas och vara i kakan saknas i receptet. Hur många är det?

Eva-Linda

2020-05-02

Jag bakade denna kaka för några veckor sedan efter detta recept som fanns i Mersmak. Råkade slänga tidningen men hittade receptet här. Tyvärr verkar det saknas ingredienser. Antalet bananer som ska mosas till kakan t ex.

Susanne

2020-01-23

Jag försökte baka kakan idag. Enl min bedömning fattades det någon vätska eftersom det bara blev en stor klump och man kunde inte blanda ihop ingredienserna alls. Jag valde att tillsätta 1 dl av min kaffee latte och detta blev en bra konsistens. Smaken och konsitensen efter bakningen blev helt rätt och uppskattad av barnet.

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 bananer
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl grovhackade valfria nötter t ex hasselnötter eller valnötter
  • 1 banan, ovanpå

Saftig banankaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Saftig banankaka med kanel och nötter. Passar utmärkt att baka till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg och socker med ballongvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll i en brödform täckt med bakplåtspapper. Läggev en banan skivad på längden ovanpå. Grädda mitt i ugnen 50–60 min, känn med provsticka.Låt kakan svalna i sin form.

Tips

Kakan bliren snackis omgästerna får gissaden ”hemliga”ingrediensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-28

Hej Gunnel och Eva-Linda. Det ska vara 3 bananer i kakan. Det hade fallit bort men ska nu vara tillbaka i ingredienslistan. Tack för att ni påpekade det. Mvh Maja, redaktör

Gunnel

2020-08-02

Antalet bananer som ska mosas och vara i kakan saknas i receptet. Hur många är det?

Eva-Linda

2020-05-02

Jag bakade denna kaka för några veckor sedan efter detta recept som fanns i Mersmak. Råkade slänga tidningen men hittade receptet här. Tyvärr verkar det saknas ingredienser. Antalet bananer som ska mosas till kakan t ex.

Susanne

2020-01-23

Jag försökte baka kakan idag. Enl min bedömning fattades det någon vätska eftersom det bara blev en stor klump och man kunde inte blanda ihop ingredienserna alls. Jag valde att tillsätta 1 dl av min kaffee latte och detta blev en bra konsistens. Smaken och konsitensen efter bakningen blev helt rätt och uppskattad av barnet.

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)