Frukt- och nötkaka

Frukt- och nötkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Saftig och söt kaka med knapriga inslag.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 skalad mogen banan
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl torkad frukt i små bitar, t ex katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suktat
  • 1 dl grovhackade nötter

Gör så här

  1. Rör socker fett och socker poröst. Mosa banan och blanda i det. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, torkad frukt och nötter i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång bakform och släta till ytan. Lägg gärna på några hela nötkärnor som dekoration.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna och gärna ligga någon dag i plastpåse innan den skärs upp eller läggs i frysen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-02

Hej Maria, hoppsan! Det var ju alldeles tokigt, nötter ska det såklart vara! Vi ser till att ändra :)

Maria

2019-09-01

"grovhackade nötkött": - Det var kul!

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(6)
Frukt- och nötkaka
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 skalad mogen banan
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl torkad frukt i små bitar, t ex katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suktat
  • 1 dl grovhackade nötter

Frukt- och nötkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Saftig och söt kaka med knapriga inslag.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker fett och socker poröst. Mosa banan och blanda i det. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, torkad frukt och nötter i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång bakform och släta till ytan. Lägg gärna på några hela nötkärnor som dekoration.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna och gärna ligga någon dag i plastpåse innan den skärs upp eller läggs i frysen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-02

Hej Maria, hoppsan! Det var ju alldeles tokigt, nötter ska det såklart vara! Vi ser till att ändra :)

Maria

2019-09-01

"grovhackade nötkött": - Det var kul!

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kladdkaka utan smör

Betyg
Betyg
(6)