Frukt- och nötkaka
  • Tid 75 min
  • Ugn 175º

Frukt- och nötkaka

3.95 (19 betyg)

Saftig och söt kaka med knapriga inslag.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 st
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 skalad mogen banan
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl torkad frukt i små bitar, t ex katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suktat
  • 1 dl grovhackade nötter t ex pecan, hassel, valnöt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör socker fett och socker poröst. Mosa banan och blanda i det. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.

  2. 2

    Blanda mjöl, bakpulver, torkad frukt och nötter i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång bakform och släta till ytan. Lägg gärna på några hela nötkärnor som dekoration.

  3. 3

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna och gärna ligga någon dag i plastpåse innan den skärs upp eller läggs i frysen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar