Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Äppelkaka i långpanna
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!