
Äppelkaka i långpanna
Betyg (1-5):
En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
- 8 ägg
- 6 dl strösocker
- 500 g mandelmassa
- 7 dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
- 300 g smält smör
- Topping:
- 2 fintärnade äpplen
- 2 fintärnade päron
- 1 dl pumpakärnor
- 0.5 dl vallmofrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
- Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
- Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.
Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.
Äppelkaka i långpanna
Betyg (1-5):
En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
- Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
- Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.
Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!