Äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping:
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl vallmofrön

Äppelkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En saftig äppelkaka med mandelmassa, päron och frön som blir extra god tillsammans med sabayonne eller lite grädde. Bakad i långpanna är den perfekt när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
  2. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över äpple, päron, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 40–50 min. Servera gärna med Carolas sabayonne, se coop.se.

Tips

För en glutenfri kaka, byt vetemjölet mot majsmjöl. Eller mandelmjöl, rismjöl eller en blandning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)