Kanelbullar i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska kanelbullar i långpanna. Kardemumma, krämig fyllning och pärlsocker gör dem riktigt saftiga och goda!

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Pensla bullarna med sockerlag så fort du tagit ut dem ur ugnen. Då håller de sig extra saftiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!

Liknande recept

Spara recept

Kanelbullar

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Kanelbullekladdkaka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Silviakaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kardemummadoftande bulle i form

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vaniljbullar med florsocker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vaniljbullar med flädercurd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hastbullar

Betyg
Betyg
(26)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Kanelbullar i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska kanelbullar i långpanna. Kardemumma, krämig fyllning och pärlsocker gör dem riktigt saftiga och goda!

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Pensla bullarna med sockerlag så fort du tagit ut dem ur ugnen. Då håller de sig extra saftiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!

Liknande recept

Spara recept

Kanelbullar

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Kanelbullekladdkaka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Silviakaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kardemummadoftande bulle i form

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vaniljbullar med florsocker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vaniljbullar med flädercurd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hastbullar

Betyg
Betyg
(26)