Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Klassiska kanelbullar i långpanna. Kardemumma, krämig fyllning och pärlsocker gör dem riktigt saftiga och goda!

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Pensla bullarna med sockerlag så fort du tagit ut dem ur ugnen. Då håller de sig extra saftiga!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Checkbox Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!

Kanelbullar i långpanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Kanelbullar i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Klassiska kanelbullar i långpanna. Kardemumma, krämig fyllning och pärlsocker gör dem riktigt saftiga och goda!

Ugnstemperatur:225º
32 stycken

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Pensla bullarna med sockerlag så fort du tagit ut dem ur ugnen. Då håller de sig extra saftiga!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Checkbox Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!