Kardemummabullar i form

Kardemummabullar i form

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Härligt recept på saftig kardemummabulle i form som toppas med glasyr och mandelflarn.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl råsocker
  • Glasyr:
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • Topping:
  • 100 g flagad mandel

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel. Sätt ugnen på 175°.
  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catarina

2021-01-16

Fick också ta mer mjöl, men super goda 👍

Vanja

2013-10-06

Mycket god, rekommenderas.

Annika

2013-10-03

Är det verkligen rätt i receptet ? Jag hade i mkt mer mjöl än vad det stod i receptet och jag hade den i ugnen längre ändå väldigt kladdig. Bara att kasta. :-(

2012-10-14

Kardemummabullar i form
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl råsocker
  • Glasyr:
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • Topping:
  • 100 g flagad mandel

Kardemummabullar i form

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Härligt recept på saftig kardemummabulle i form som toppas med glasyr och mandelflarn.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 portioner

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel. Sätt ugnen på 175°.
  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catarina

2021-01-16

Fick också ta mer mjöl, men super goda 👍

Vanja

2013-10-06

Mycket god, rekommenderas.

Annika

2013-10-03

Är det verkligen rätt i receptet ? Jag hade i mkt mer mjöl än vad det stod i receptet och jag hade den i ugnen längre ändå väldigt kladdig. Bara att kasta. :-(

2012-10-14