Kanelbullar med torrjäst

Kanelbullar med torrjäst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Kanelbullar utan jäst? Ja nästan, med torrjäst hemma bakar du enkelt saftiga klassiska kanelbullar med kardemumma och fyllning på smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken
  • 13 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 14 g torrjäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och jäst i en bunke och låt stå 10 min. Värm mjölken till 37°. Rör ner socker, kardemumma, salt och mjölk i mjölet. Klicka i smöret.
  2. Arbeta till en deg ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 tim. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen.

Knutar

  1. Vik rektanglarna en gång på längden och skär ut 16 degremsor ur varje rektangel. Tvinna varje degremsa och forma den till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar.

Snäckor

  1. Rulla ihop rektanglarna från långsidan. Skär varje rulle i 16 bitar. Lägg med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar.
  2. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Vispa lätt upp ägget. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 7-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Kanelbullar med torrjäst
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 13 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 14 g torrjäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl pärlsocker

Kanelbullar med torrjäst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Kanelbullar utan jäst? Ja nästan, med torrjäst hemma bakar du enkelt saftiga klassiska kanelbullar med kardemumma och fyllning på smör, socker och kanel.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken

Gör så här

  1. Blanda mjöl och jäst i en bunke och låt stå 10 min. Värm mjölken till 37°. Rör ner socker, kardemumma, salt och mjölk i mjölet. Klicka i smöret.
  2. Arbeta till en deg ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 tim. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen.

Knutar

  1. Vik rektanglarna en gång på längden och skär ut 16 degremsor ur varje rektangel. Tvinna varje degremsa och forma den till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar.

Snäckor

  1. Rulla ihop rektanglarna från långsidan. Skär varje rulle i 16 bitar. Lägg med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar.
  2. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Vispa lätt upp ägget. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 7-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!