
Kanelsnittar
Betyg (1-5):
Lättbakade kanelsnittar med nötter och torkade blåbär, passar perfekt till glöggen eller vilken fika som helst. Ett smarrigt recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
- 125 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 msk malen kanel
- 1 msk ljus sirap
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg, uppvispat
- 0.5 dl hackade hasselnöt
- 0.5 dl torkade blåbär
Gör så här
- Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
- Forma degen till två rullar, ca 30 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och pensla med ägg.
- Strö över hasselnötter och blåbär i mitten på varje rulle och tryck till så att det fastnar.
- Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär till sneda snittar medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
Kanelsnittar
Betyg (1-5):
Lättbakade kanelsnittar med nötter och torkade blåbär, passar perfekt till glöggen eller vilken fika som helst. Ett smarrigt recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Gör så här
- Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
- Forma degen till två rullar, ca 30 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och pensla med ägg.
- Strö över hasselnötter och blåbär i mitten på varje rulle och tryck till så att det fastnar.
- Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär till sneda snittar medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lena
2020-12-20
Beroende framkallande 🌟🌟🌟🌟🌟