Kardemummabullar med pistagenötter
  • Tid 30 min + 1 tim jästid
  • Ugn 225º

Kardemummabullar med pistagenötter

3 (2 betyg)

En bulle för kardemummaälskaren! Det är massor av kardemumma i degen, fyllningen och i toppingen. Dessutom är det pistagenötter i bullarna vilket gör dem oemotståndliga.

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim jästid
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

30 stycken
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
Fyllning:
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1.5 dl osaltade pistagenötter, finhackade
  • 1.5 dl rårörsocker
Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl osaltade pistagenötter, hackade
  • 0.5 dl rårörsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

  2. 2

    Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord till en rektangel 30x40 cm. Rör ihop fyllningen och bred ut hälften på halva degarket. Vik över den andra deghalvan. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och forma till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen.

  3. 3

    Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med lättvispat ägg, strö över kardemumma blandat med hackade nötter och socker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda lite vatten i det vispade ägget så är det lättare att pensla bullarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar