Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En bulle för kardemummaälskaren! Det är massor av kardemumma i degen, fyllningen och i toppingen. Dessutom är det pistagenötter i bullarna vilket gör dem oemotståndliga.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
  • Fyllning:
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1.5 dl osaltade pistagenötter, finhackade
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl osaltade pistagenötter, hackade
  • 0.5 dl rårörsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord till en rektangel 30x40 cm. Rör ihop fyllningen och bred ut hälften på halva degarket. Vik över den andra deghalvan. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och forma till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen.
  3. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med lättvispat ägg, strö över kardemumma blandat med hackade nötter och socker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Blanda lite vatten i det vispade ägget så är det lättare att pensla bullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jona

2021-06-21

Väldigt goda bullar! Har gjort det två gånger och nöjd bägge gångerna. Bullarna ser väldigt snygga ut även om knuten inte blir perfekt.

Jona

2021-06-21

Väldigt goda bullar! Har gjort det två gånger och nöjd bägge gångerna. Bullarna ser väldigt snygga ut även om knuten inte blir perfekt.

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Shrikand

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kulfi - Indisk glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (ca 780 g)
  • Fyllning:
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1.5 dl osaltade pistagenötter, finhackade
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl osaltade pistagenötter, hackade
  • 0.5 dl rårörsocker

Kardemummabullar med pistagenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En bulle för kardemummaälskaren! Det är massor av kardemumma i degen, fyllningen och i toppingen. Dessutom är det pistagenötter i bullarna vilket gör dem oemotståndliga.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord till en rektangel 30x40 cm. Rör ihop fyllningen och bred ut hälften på halva degarket. Vik över den andra deghalvan. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och forma till en lös knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen.
  3. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med lättvispat ägg, strö över kardemumma blandat med hackade nötter och socker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Blanda lite vatten i det vispade ägget så är det lättare att pensla bullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jona

2021-06-21

Väldigt goda bullar! Har gjort det två gånger och nöjd bägge gångerna. Bullarna ser väldigt snygga ut även om knuten inte blir perfekt.

Jona

2021-06-21

Väldigt goda bullar! Har gjort det två gånger och nöjd bägge gångerna. Bullarna ser väldigt snygga ut även om knuten inte blir perfekt.

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Shrikand

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kulfi - Indisk glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)