Vaniljbullar med florsocker

Vaniljbullar med florsocker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Supergoda bullar smaksatta med vanilj som toppas med florsocker. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 tim + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 7.5 dl vetemjöl (450 g)
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk äkta vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Smula jästen och rör ut med degvätskan.
  2. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min med maskin. Låt jäsa under bakduk i ungefär 1 ½ timme.
  3. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela degen i åtta lika stora bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk 10 min.
  4. Kavla varje boll så att de blir ca 10 x 20 cm stora rektanglar. Låt jäsa under bakduk 10 min till.
  5. Blanda strösocker och vanilj. Kavla ut rektanglarna igen så tunt det går, så att de blir ca 20 x 40 cm.
  6. Bred på ca 1 msk riktigt mjukt smör i ett tunt lager på varje rektangel. Strö över ca 1 msk av sockerblandningen. Rulla ihop från kortsidan.
  7. Dela sedan rullarna på längden med en vass kniv så att det blir två avlånga bitar. Rulla ihop varje bit till en bulle, med snittytan uppåt, och lägg i muffinsformar.
  8. Låt bullarna jäsa 15 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  9. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler under bakduk. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-04

Hej Susanne, vi håller på att ta fram en film för att tydliggöra hur man rullar bullarna :) Håll ut!

Susanne

2021-10-03

Förstår tyvärr inte alls punkt 7, vore jättebra om ni kunde komplettera med bilder. Tack.

Annika

2021-06-30

Har bakat dessa två gånger. Första gången använde jag vanlig bullformar, perfekta. Andra gången muffinsformar då blev de lite degiga i botten. Men goda blir dom.

Anna

2021-04-09

Kan ni visa steg 7 med ngn bild så blir nog fler än jag glada. 😀

Torsten

2021-03-31

Men om ni tänker att varje bit rullas ihop på kortsidan, alltså precis som när man gör vanliga kanel bullar, men istället för att dela dem på kortsidan så det blir sas vanliga bullar delas rullen på längden och rullas ihop med snittsidan uppåt. Fick också tänka lite innan jag kom på vad som menas.....

Eva W

2021-03-30

Det borde stå att snittytan vänds utåt istället för uppåt. Bullen ser ut som en ros ungefär när den placeras i formen.

Checkbox Coop

2021-03-30

Hej Åsa och Emelie! Nu har vi förtydligat receptet och hoppas att det blir tydligare. Varje rulle ska alltså delas på längden och därefter rullas ihop till en bulle som läggs med snittytan uppåt. Lycka till med bakningen!

Emelie

2021-03-30

Jag förstår inte heller punkt 7!

Åsa

2021-03-29

Punkt 7 förstår jag inte. Förtydliga, tack.

Vaniljbullar med florsocker
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 7.5 dl vetemjöl (450 g)
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk äkta vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • florsocker, till servering

Vaniljbullar med florsocker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Supergoda bullar smaksatta med vanilj som toppas med florsocker. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 tim + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
16 stycken

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Smula jästen och rör ut med degvätskan.
  2. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min med maskin. Låt jäsa under bakduk i ungefär 1 ½ timme.
  3. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Dela degen i åtta lika stora bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk 10 min.
  4. Kavla varje boll så att de blir ca 10 x 20 cm stora rektanglar. Låt jäsa under bakduk 10 min till.
  5. Blanda strösocker och vanilj. Kavla ut rektanglarna igen så tunt det går, så att de blir ca 20 x 40 cm.
  6. Bred på ca 1 msk riktigt mjukt smör i ett tunt lager på varje rektangel. Strö över ca 1 msk av sockerblandningen. Rulla ihop från kortsidan.
  7. Dela sedan rullarna på längden med en vass kniv så att det blir två avlånga bitar. Rulla ihop varje bit till en bulle, med snittytan uppåt, och lägg i muffinsformar.
  8. Låt bullarna jäsa 15 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  9. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler under bakduk. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-04

Hej Susanne, vi håller på att ta fram en film för att tydliggöra hur man rullar bullarna :) Håll ut!

Susanne

2021-10-03

Förstår tyvärr inte alls punkt 7, vore jättebra om ni kunde komplettera med bilder. Tack.

Annika

2021-06-30

Har bakat dessa två gånger. Första gången använde jag vanlig bullformar, perfekta. Andra gången muffinsformar då blev de lite degiga i botten. Men goda blir dom.

Anna

2021-04-09

Kan ni visa steg 7 med ngn bild så blir nog fler än jag glada. 😀

Torsten

2021-03-31

Men om ni tänker att varje bit rullas ihop på kortsidan, alltså precis som när man gör vanliga kanel bullar, men istället för att dela dem på kortsidan så det blir sas vanliga bullar delas rullen på längden och rullas ihop med snittsidan uppåt. Fick också tänka lite innan jag kom på vad som menas.....

Eva W

2021-03-30

Det borde stå att snittytan vänds utåt istället för uppåt. Bullen ser ut som en ros ungefär när den placeras i formen.

Checkbox Coop

2021-03-30

Hej Åsa och Emelie! Nu har vi förtydligat receptet och hoppas att det blir tydligare. Varje rulle ska alltså delas på längden och därefter rullas ihop till en bulle som läggs med snittytan uppåt. Lycka till med bakningen!

Emelie

2021-03-30

Jag förstår inte heller punkt 7!

Åsa

2021-03-29

Punkt 7 förstår jag inte. Förtydliga, tack.