Kladdkaka utan smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kladdkaka utan smör bakad med olivolja och generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir något helt nytt! Servera med stekta päron och en kula vaniljglass. Recept av Mai-Lis Hellénius

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Kladdkaka utan smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kladdkaka utan smör bakad med olivolja och generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir något helt nytt! Servera med stekta päron och en kula vaniljglass. Recept av Mai-Lis Hellénius

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)