Banankaka med choklad

Banankaka med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Baka en saftig och god kaka på överblivna bananer. Toppa med chokladglasyr och nötter.

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-05-17

Tack, då stämmer receptet

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Yvonne! Det ska vara 0,5 dl hackade hasselnötter i smeten :) /Maja (redaktör)

Yvonne

2020-05-08

Hur mycket nötter skall det vara smeten. Står bara hackade nötter till glasyren? Vill gärna prova att baka den/ Yvonne

Banankaka med choklad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Banankaka med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Baka en saftig och god kaka på överblivna bananer. Toppa med chokladglasyr och nötter.

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-05-17

Tack, då stämmer receptet

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Yvonne! Det ska vara 0,5 dl hackade hasselnötter i smeten :) /Maja (redaktör)

Yvonne

2020-05-08

Hur mycket nötter skall det vara smeten. Står bara hackade nötter till glasyren? Vill gärna prova att baka den/ Yvonne