Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(13)