Plommonkaka med hasselnötter

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Plommonkaka med hasselnötter
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!