Karamelliserade bananer

Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karamelliserade bananer
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • 4 bananer
  • 0.5 dl ströbröd
  • 4 dl olja till fritering
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 1.5 dl brun farin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl kokosmjölk

Karamelliserade bananer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Söta bananer med krispigt nöttäcke och kokossås är en jättegod efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna - pressa fast smulorna.
  2. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!