Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)