Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!