Päronmuffins
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Päronmuffins

3 (2 betyg)

Yoghurten gör de här godbitarna riktigt saftiga.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

12 stycken
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 st päron
  • 2 msk socker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk malen ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner yoghurt och mjöl blandat med bakpulver.

  2. 2

    Skala och kärna ur päronen och skär i bitar. Vänd runt med socker, citronskal och ingefära.

  3. 3

    Fördela smeten i muffinsformar. Tryck ner frukten med en sked. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar