Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 300 g cream cheese
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • jordgubbar, hallon och blåbär
  • florsocker

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

De här små bakverken är inte bara goda, de passar också perfekt att förbereda!

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda citronskalet med de torra ingredienserna och häll ner i äggvispet tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon curd. Toppa kakorna med en klick lemon curd-grädde och bär. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2019-06-16

Väldigt saftiga och goda. Lagom stor.