Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ljuvliga chokladpraliner i hjärtform. Vita utanpå och saffransgula inuti. Tänk att något som är så gott och ser så avancerat ut bara består av tre ingredienser!

Tillagningstid: 20 min + ca 1 tim i kylen
20 stycken
  • 400 g vit choklad, hackad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran

Gör så här

  1. Smält hälften av chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Koka upp grädde och saffran och dra kastrullen från värmen. Tillsätt resten av den hackade chokladen och rör tills den smält. Låt fyllningen svalna till något tjockare konsistens.
  3. Fyll formarna med saffranschokladen och låt stelna i kylen, ca 15 min. Pensla ovansidan med resten av en smälta chokladen. Låt stelna i kylskåpet. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara godiset i en burk med tättslutande lock i kylen.

Tips

Våga prova dig fram till din egen favoritfyllning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-12-21

Underbart goda och så fina - perfekt present! Lätta att göra om man har bra formar, men tar ju lite tid i och med att det behöver kylas emellan.

Vita chokladpraliner med saffransfyllning
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 400 g vit choklad, hackad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ljuvliga chokladpraliner i hjärtform. Vita utanpå och saffransgula inuti. Tänk att något som är så gott och ser så avancerat ut bara består av tre ingredienser!

Tillagningstid: 20 min + ca 1 tim i kylen
20 stycken

Gör så här

  1. Smält hälften av chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Koka upp grädde och saffran och dra kastrullen från värmen. Tillsätt resten av den hackade chokladen och rör tills den smält. Låt fyllningen svalna till något tjockare konsistens.
  3. Fyll formarna med saffranschokladen och låt stelna i kylen, ca 15 min. Pensla ovansidan med resten av en smälta chokladen. Låt stelna i kylskåpet. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara godiset i en burk med tättslutande lock i kylen.

Tips

Våga prova dig fram till din egen favoritfyllning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-12-21

Underbart goda och så fina - perfekt present! Lätta att göra om man har bra formar, men tar ju lite tid i och med att det behöver kylas emellan.