Saffransvåfflor med hallon och grädde

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Saffransvåfflor med hallon och grädde
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
  • Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
  2. Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)