Saffransvåfflor med hallon och grädde
Saffransvåfflor med hallon och grädde
  • Tid 30 min

Saffransvåfflor med hallon och grädde

2 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

8 stycken
  • 120 g smör till våffelmixen
  • 0.5 g saffran
  • våffelmix för 8 våfflor
  • smör till gräddning
Till servering:
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull. Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt vila ca 10 min. Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.

  2. 2

    Koka upp hallon och socker och låt ev svalna. Vispa grädden. Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt våffeljärnet stå framme och låt gästerna grädda sina egna våfflor!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar