Frasiga glutenfria våfflor

Frasiga glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Glutenfria frasiga våfflor. Enkelt recept som går lätt att anpassa, se tipsen nedan.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g margarin
  • 2 dl majsena (Maizena)
  • 1 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.25 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • våfflor

Gör så här

  1. Smält margarinet och låt svalna. Blanda majsstärkelse, glutenfri fin mix, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Tillsätt vattnet och smält margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite margarin. Sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 - 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Tips

Gör mjölkfria våfflor genom att använd mjölkfritt margarin eller olja, och byt mjölken mot havremjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2020-03-30

obs! om man byter till havredryck måste den vara certifierad glutenfritt för att väfflor är fortfarande glutenfria

Annita Larsson

2016-01-23

byt ut 0,5 dl av mjölmixen mot kokosmjöl. Ger fin smak.

Victoria

2015-09-04

Blir en gräsligt tjock smet/kompakta våfflor som fick spädas rejält med vatten och mjölk

Frasiga glutenfria våfflor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g margarin
  • 2 dl majsena (Maizena)
  • 1 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.25 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • våfflor

Frasiga glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Glutenfria frasiga våfflor. Enkelt recept som går lätt att anpassa, se tipsen nedan.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält margarinet och låt svalna. Blanda majsstärkelse, glutenfri fin mix, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Tillsätt vattnet och smält margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite margarin. Sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 - 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Tips

Gör mjölkfria våfflor genom att använd mjölkfritt margarin eller olja, och byt mjölken mot havremjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2020-03-30

obs! om man byter till havredryck måste den vara certifierad glutenfritt för att väfflor är fortfarande glutenfria

Annita Larsson

2016-01-23

byt ut 0,5 dl av mjölmixen mot kokosmjöl. Ger fin smak.

Victoria

2015-09-04

Blir en gräsligt tjock smet/kompakta våfflor som fick spädas rejält med vatten och mjölk