Våffelhjärtan med löjrom
  • Tid 30 min

Våffelhjärtan med löjrom

2.95 (40 betyg)

Små söta hjärtan toppade med rom, créme fraiche och rödlök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • våfflor
Tillbehör:
  • 200 g löjrom eller annan rom
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 finhackad rödlök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Hetta upp ett våffeljärn.

  2. 2

    Smörj laggen med lite smör. Häll på knappt en deciliter smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera våfflorna med sylt och grädde till dina yngre gäster!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Man börjar med 1 dl vatten!

  • Britta/Webbredaktionen

    Mitt tips är att vispa ordentligt med en ballongvisp.

  • Ulrika

    Vem lyckas få en jämn smet med 3 dl mjöl & 2 dl vatten?