Våfflor - grundrecept

Våfflor - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vårt recept på våffelsmet ger riktigt frasiga våfflor. Toppa med sylt och grädde eller varför inte göra en matig lunchvåffla?

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas.Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna.Lägg upp våfflorna en och en på galler och servera genast.

Tips

Mjölkfria?Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-10-21

Bästa våffelreceptet helt klart!

Liknande recept

Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(126)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Våfflor - grundrecept
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Våfflor - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vårt recept på våffelsmet ger riktigt frasiga våfflor. Toppa med sylt och grädde eller varför inte göra en matig lunchvåffla?

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas.Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna.Lägg upp våfflorna en och en på galler och servera genast.

Tips

Mjölkfria?Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-10-21

Bästa våffelreceptet helt klart!

Liknande recept

Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(126)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)