Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Spara recept

Äppelklyftor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julbröd med frukt och kross

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse

Enkelt morotsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  2. Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ebba

2014-01-13

Mycket saftigt!

Liknande recept

Spara recept

Äppelklyftor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julbröd med frukt och kross

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)