Enkelt morotsbröd
  • Tid 150 min
  • Ugn 200º

Enkelt morotsbröd

3.37 (35 betyg)

Saftiga morotslimpor med solrosfrön, apelsin och krasse.

  • Tillagningstid 150 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 st
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1.4 liter dinkelsikt
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g rivna morötter
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 120 g smörgåskrasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.

  2. 2

    Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.

  3. 3

    Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ebba

    Mycket saftigt!