Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 3 apelsiner
  • 4 msk honung
  • 12 pepparkakor

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
  2. Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.

Tips

Köp färdig gröt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeeranan

2011-12-14

Det gillar jag verkligen

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 3 apelsiner
  • 4 msk honung
  • 12 pepparkakor

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
  2. Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.

Tips

Köp färdig gröt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeeranan

2011-12-14

Det gillar jag verkligen