Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor
  • Tid 10 min

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

2.75 (20 betyg)

Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 3 apelsiner
  • 4 msk honung
  • 12 pepparkakor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.

  2. 2

    Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp färdig gröt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeeranan

    Det gillar jag verkligen