Ris à la Malta med hjortron
  • Tid 10 min

Ris à la Malta med hjortron

4.5 (2 betyg)

Vår klassiska juldessert Ris à la Malta serveras här med skogens guld, hjortron! Toppa med krossade havrekakor för lite crunch.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från ½ vaniljstång
  • florsocker
  • 2 dl hjortronsylt
  • 4 havrekakor
  • malen kanel
  • lingon att garnera med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden fluffig och rör ihop med risgrynsgröt och vaniljpulver eller vaniljfrön. Smaka av med florsocker.

  2. 2

    Häll upp i en serveringsskål och toppa med hjortronsylt och krossade havrekakor. Pudra över kanel och garnera ev med lingon.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger Lisbeth

    Så underbart god fick smaka den på Coop stadion i Malmö