Ris à la Malta med hjortron

Ris à la Malta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vår klassiska juldessert Ris à la Malta serveras här med skogens guld, hjortron! Toppa med krossade havrekakor för lite crunch.

Tillagningstid: 10 min
8 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från ½ vaniljstång
  • florsocker
  • 2 dl hjortronsylt
  • 4 havrekakor
  • malen kanel
  • lingon att garnera med

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och rör ihop med risgrynsgröt och vaniljpulver eller vaniljfrön. Smaka av med florsocker.
  2. Häll upp i en serveringsskål och toppa med hjortronsylt och krossade havrekakor. Pudra över kanel och garnera ev med lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Lisbeth

2017-12-23

Så underbart god fick smaka den på Coop stadion i Malmö

Ris à la Malta med hjortron
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från ½ vaniljstång
  • florsocker
  • 2 dl hjortronsylt
  • 4 havrekakor
  • malen kanel
  • lingon att garnera med

Ris à la Malta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vår klassiska juldessert Ris à la Malta serveras här med skogens guld, hjortron! Toppa med krossade havrekakor för lite crunch.

Tillagningstid: 10 min
8 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och rör ihop med risgrynsgröt och vaniljpulver eller vaniljfrön. Smaka av med florsocker.
  2. Häll upp i en serveringsskål och toppa med hjortronsylt och krossade havrekakor. Pudra över kanel och garnera ev med lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Lisbeth

2017-12-23

Så underbart god fick smaka den på Coop stadion i Malmö