Ris à la Malta
  • Tid 15 min

Ris à la Malta

2.79 (39 betyg)

En snabblagad klassiker där syrlig apelsin bryter mot mild och krämig sötma.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt, rullpack
  • 4 apelsiner
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden och blanda den med gröten. Skala apelsinerna så att även det vita kommer bort. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och blanda tre av dem med det gräddblandade riset. Smaksätt med socker och vaniljsocker och garnera med resten av apelsinklyftorna.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anders

    Varför gnäller man men inte lämnar sitt recept på världens godaste apelsinris?? Då ska man bara hålla igen, anser jag. Sen vad man vill kalla rätten, det var väl ändå en skitsak!!

  • Gittan

    ja gör med delade vindruvor i , mycket godare tycker vi.

  • Oweson

    Jag föredrar saftsoppa på min Ris a la Malta. Är otroligt gott.

  • Berit

    Instämmer helt i Lars-Eriks kommentar. Ris à la Malta är med bär eller sylt. Fast vi som är noga med definitionerna är väl en utdöende art.

Visa fler