Våfflor med lax

Våfflor med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Salta våfflor med rökt lax och yoghurt blir det till en fin förrätt eller en lyxig lunch.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör + till gräddningen
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk eller liknande dryck
  • Till servering:
  • kallrökt lax
  • rysk yoghurt
  • schalottenlök, finhackad
  • dill
  • citron, i klyftor
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och det smälta smöret.
  2. Hetta upp ett våffeljärn, smöra laggen och grädda ca ¾ dl smet åt gången.
  3. Servera våfflorna med lax, yoghurt, lök, dill och citronklyftor.

Tips

Variera genom att byta laxen mot parmaskinka

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Våfflor med lax
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör + till gräddningen
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk eller liknande dryck
  • Till servering:
  • kallrökt lax
  • rysk yoghurt
  • schalottenlök, finhackad
  • dill
  • citron, i klyftor
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Våfflor med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Salta våfflor med rökt lax och yoghurt blir det till en fin förrätt eller en lyxig lunch.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och det smälta smöret.
  2. Hetta upp ett våffeljärn, smöra laggen och grädda ca ¾ dl smet åt gången.
  3. Servera våfflorna med lax, yoghurt, lök, dill och citronklyftor.

Tips

Variera genom att byta laxen mot parmaskinka

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör