Våfflor utan ägg

Våfflor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(127)

Frasiga äggfria våfflor som serveras med grädde och sylt. Enkelt grundrecept på våfflor utan ägg.

Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • våfflor

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.

Servering

Servera med lättvispad grädde och sylt

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-20

Hej Willow, vad synd att det inte blev bra. Det låter som om våfflorna inte riktigt var färdiggräddade om de fastnade. Lycka till nästa gång!

Willow enqvist

2021-05-19

Det blev inte alls bra det blev vattnigt,och satt kvar i våffeljärnet så att man behövde skrapa bort det och då hann det ju såklart bli bränt. Och det kan inte bro på att jag inte smörade järnet för det gjorde jag.

Diana

2021-02-26

Det blev superbra! Vi använde smält smör istället för margarin och det blev super! Frasiga!

Kalle Ulv

2020-02-17

Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.

Våfflor utan ägg
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • våfflor

Våfflor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(127)

Frasiga äggfria våfflor som serveras med grädde och sylt. Enkelt grundrecept på våfflor utan ägg.

Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.

Servering

Servera med lättvispad grädde och sylt

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-20

Hej Willow, vad synd att det inte blev bra. Det låter som om våfflorna inte riktigt var färdiggräddade om de fastnade. Lycka till nästa gång!

Willow enqvist

2021-05-19

Det blev inte alls bra det blev vattnigt,och satt kvar i våffeljärnet så att man behövde skrapa bort det och då hann det ju såklart bli bränt. Och det kan inte bro på att jag inte smörade järnet för det gjorde jag.

Diana

2021-02-26

Det blev superbra! Vi använde smält smör istället för margarin och det blev super! Frasiga!

Kalle Ulv

2020-02-17

Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.