Saffransplättar med hallonsylt
  • Tid 25 min

Saffransplättar med hallonsylt

4 (6 betyg)

Sätt lite julsmak på plättarna! Dessa innehåller både saffran, risgrynsgröt och mandel. Lyxigt goda med hallonsylt till. Och den bästa sylten gör du själv!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackad mandel
  • 1 bittermandel, finriven
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
Till servering:
  • vispgrädde
  • hallonsylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt ihop alla ingredienserna till plättsmeten. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna gyllene på båda sidor.

  2. 2

    Servera med vispad grädde och hallonsylt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka hallon och socker och gör egen sylt så kan du själv bestämma mängden socker.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sylvia

    Kanske Christer vill tala om vad som var fel? "Urk" borde inte räknas som kommentar.

  • Christer

    Urk!