Saffransplättar med hallonsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sätt lite julsmak på plättarna! Dessa innehåller både saffran, risgrynsgröt och mandel. Lyxigt goda med hallonsylt till. Och den bästa sylten gör du själv!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackad mandel
  • 1 bittermandel, finriven
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • smör, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop alla ingredienserna till plättsmeten. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna gyllene på båda sidor.
  2. Servera med vispad grädde och hallonsylt.

Tips

Koka hallon och socker och gör egen sylt så kan du själv bestämma mängden socker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2017-12-12

Kanske Christer vill tala om vad som var fel? "Urk" borde inte räknas som kommentar.

Christer

2017-12-11

Urk!

Liknande recept

Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(93)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 dl färdig risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackad mandel
  • 1 bittermandel, finriven
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • smör, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispgrädde
  • hallonsylt

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sätt lite julsmak på plättarna! Dessa innehåller både saffran, risgrynsgröt och mandel. Lyxigt goda med hallonsylt till. Och den bästa sylten gör du själv!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop alla ingredienserna till plättsmeten. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna gyllene på båda sidor.
  2. Servera med vispad grädde och hallonsylt.

Tips

Koka hallon och socker och gör egen sylt så kan du själv bestämma mängden socker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2017-12-12

Kanske Christer vill tala om vad som var fel? "Urk" borde inte räknas som kommentar.

Christer

2017-12-11

Urk!

Liknande recept

Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(93)