Saffranspannkaka med mandel
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Saffranspannkaka med mandel

3.58 (43 betyg)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör
Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.

  2. 2

    Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.

  4. 4

    Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

  • Helene

    Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.