Saffranspannkaka med mandel

Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katy

2021-01-04

Jättegott och enkelt! Kommer göra fler gånger.

Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.

Saffranspannkaka med mandel
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk socker
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • sylt

Saffranspannkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Gul och gudomligt god är saffranspannkakan serverad med sylt och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. Blanda risgrynsgröten med grädden, hälften av mandeln, saffran, resten av sockret, ägg och salt.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 24 centimeter i diameter. Häll grötblandningen i formen och strö över resten av mandeln.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.
  4. Skär i bitar. Servera med vispad grädde och din favoritsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katy

2021-01-04

Jättegott och enkelt! Kommer göra fler gånger.

Ewa

2019-05-04

Ett väldigt bra recept som gav en perfekt krämig och supergod saffranspannkaka! Jag använde Coops färdiga risgrynsgrötkorv. Smidigt och bra!

Marie

2014-03-25

Kan man byta ut grädden mot mjölk i själva pannkakan?

Helene

2013-10-17

Hur god som helst! Tyvärr har jag ingen salmbärssylt eller björnbärssylt men det får gå med jordgubb så länge. Den tog slut i ett nafs första gången jag gjorde den.