Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
30 st
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Formarna:
  • 30 st mazarinformar i plåt alternativt muffinsformar
  • 2 msk smör
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 vaniljstång
  • Till garnering:
  • 30 st jordgubbar

Gör så här

  1. Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
  3. Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
  4. Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Formarna:
  • 30 st mazarinformar i plåt alternativt muffinsformar
  • 2 msk smör
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 vaniljstång
  • Till garnering:
  • 30 st jordgubbar

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
30 st

Gör så här

  1. Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
  3. Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
  4. Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!