Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!