Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Björnbärskompott:
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g björnbär

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Ge julgröten en andra chans i denna krämiga saffranspannacotta med björnbärskompott. Vackert och mycket gott!

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Ris- och saffranspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Blanda risgrynsgröt, vispgrädde, saffran och socker. Värm försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret. Skeda upp i glas eller portionsskålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.

Björnbärskompott

  1. Koka ihop sockret med saften av apelsinen till knäckliknande konsistens på hög värme. Lägg bären i en skål och slå den varma lagen över. Låt kallna. Servera pannacottan med björnbärskompotten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)