Oxfilépasta

Oxfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(186)

Krämig oxfilépasta med champinjoner, lök och grädde. Så gott och perfekt till helgmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 320 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • 250 g champinjoner, i kvartar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • smör, till stekning
  • 4 dl grädde
  • 2 msk oxfond, och ev konjak
  • salt och svartpeppar
  • hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.
  2. Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
  3. Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min, smaka ev av med konjak. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2022-04-06

En favorit hos oss! Gör såsen först som får puttra lite sedan vänder jag ner den finstrimlade oxfilén snabbt i stekpannan och sist kokar jag pastan😊 Har varit en mycket uppskattad rätt av våra middagsgäster

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Erika, oxfonden bör man ha med, men konjaken tillsätter man bara om vill. Börja med 0,5 msk konjak och smaka ev av med mer. Lycka till!

Alexander

2022-01-04

De som använder maizena funderar jag på om ni verkligen har i pasta vatten samt använder en tranktör panna att vända och koka pastan med såsen sista 2 min. Blir stor skillnad, en pasta sås ska alltid blandas med pastan..

Monica Gertie Linda

2022-01-02

Så himla god rätt! Har bjudit flera gånger på denna anrättning. Perfekt att förbereda såsen med svampen, steka på oxfilébitarna och sedan bara värmen på och blanda när pastan är i kok. Jag har dock lagt till lite syra (citronsaft) i såsen samt majzenaredning efter behag. Och jag serverar pastan för sig själv, så kan man själv blanda.

Erika

2021-12-30

Det står ev konjak, menar ni att man ersätter oxfonden med konjak eller att man tar båda? Hur stor mängd konjak?

Nöjd kund

2021-11-09

Så god och så lättlagad. Kommer blir många fler gånger!

Checkbox Coop

2021-09-10

Hej Karin, kul att du gillar vår populära oxfilépasta! Ett tips för tjockare sås är att använda tjockare grädde - med vispgrädde blir det riktigt krämig och god :) Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-09-08

Mycket gott, kommer nog reda såsen lite nästa gång så den blir något tjockare.

Henrik

2021-08-30

Väldigt lättlagad!

Staffan

2021-05-27

Supergott gjorde den vegetarisk med Oumph och grönsaksbuljong. Familjen tycker det smakar ”restaurangmat”.

Anita

2021-04-03

Det var ju så gott att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Blir definitivt ett av mina mer återkommande recept!

Veronica

2021-03-28

I med konjak, sambal oelek och mycket svartpeppar plus redde av med brun maizenaredning så blev det fem plus!

Göran

2021-01-26

Toppen väldigt god.

Siw

2020-12-06

Mycket gott

Jessica

2020-10-26

WOW! Underbart god pastarätt!

Oxfilépasta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • 250 g champinjoner, i kvartar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • smör, till stekning
  • 4 dl grädde
  • 2 msk oxfond, och ev konjak
  • salt och svartpeppar
  • hackad färsk persilja

Oxfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(186)

Krämig oxfilépasta med champinjoner, lök och grädde. Så gott och perfekt till helgmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.
  2. Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
  3. Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min, smaka ev av med konjak. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2022-04-06

En favorit hos oss! Gör såsen först som får puttra lite sedan vänder jag ner den finstrimlade oxfilén snabbt i stekpannan och sist kokar jag pastan😊 Har varit en mycket uppskattad rätt av våra middagsgäster

Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Erika, oxfonden bör man ha med, men konjaken tillsätter man bara om vill. Börja med 0,5 msk konjak och smaka ev av med mer. Lycka till!

Alexander

2022-01-04

De som använder maizena funderar jag på om ni verkligen har i pasta vatten samt använder en tranktör panna att vända och koka pastan med såsen sista 2 min. Blir stor skillnad, en pasta sås ska alltid blandas med pastan..

Monica Gertie Linda

2022-01-02

Så himla god rätt! Har bjudit flera gånger på denna anrättning. Perfekt att förbereda såsen med svampen, steka på oxfilébitarna och sedan bara värmen på och blanda när pastan är i kok. Jag har dock lagt till lite syra (citronsaft) i såsen samt majzenaredning efter behag. Och jag serverar pastan för sig själv, så kan man själv blanda.

Erika

2021-12-30

Det står ev konjak, menar ni att man ersätter oxfonden med konjak eller att man tar båda? Hur stor mängd konjak?

Nöjd kund

2021-11-09

Så god och så lättlagad. Kommer blir många fler gånger!

Checkbox Coop

2021-09-10

Hej Karin, kul att du gillar vår populära oxfilépasta! Ett tips för tjockare sås är att använda tjockare grädde - med vispgrädde blir det riktigt krämig och god :) Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-09-08

Mycket gott, kommer nog reda såsen lite nästa gång så den blir något tjockare.

Henrik

2021-08-30

Väldigt lättlagad!

Staffan

2021-05-27

Supergott gjorde den vegetarisk med Oumph och grönsaksbuljong. Familjen tycker det smakar ”restaurangmat”.

Anita

2021-04-03

Det var ju så gott att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Blir definitivt ett av mina mer återkommande recept!

Veronica

2021-03-28

I med konjak, sambal oelek och mycket svartpeppar plus redde av med brun maizenaredning så blev det fem plus!

Göran

2021-01-26

Toppen väldigt god.

Siw

2020-12-06

Mycket gott

Jessica

2020-10-26

WOW! Underbart god pastarätt!