Oxfilépasta med paprika och spenat

Oxfilépasta med paprika och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Så gott med en krämig oxfilépasta. Enkelt att laga, denna med grädde, paprika, spenat och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 320 g tagliatelle
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • smör, till stekning
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 30 g färsk spenat
  • riven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, paprika och vitlök i smör tills de är mjuka. Lägg upp på tallrik.
  2. Stek köttet i smör i riktigt het panna, det ska bara få stekyta. Krydda med salt och rikligt med peppar. Lägg grönsakerna i pannan och häll på grädde och fond. Lyft över pastan direkt från pastavattnet ner i pannan och rör om. Vänd ner spenaten och servera med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2022-02-25

Snabbgottlagat! Öppet för improvisation, gul lök slank ner och givetvis ett antal vilöksklyftor, spenaten kan man byta ut mot machêsallat (min nya favvo), åsså funkar det med kokosgrädde el havredito (iMat Visp). Bovetepasta och vegetabilisk jalapeñoost fick avrunda. Även Kajsa åt upp sin portion efter en dag på Hammarbacken:-)

Jeanette

2020-10-09

Ja tog kycklingfilé och kyckling fond i stället och de va såå gott och snabbt att göra

Amanda

2020-10-03

Super god! Har i 2 vitlöksklyftor istället för 1, plus lite sambal oelek. Har även lite Champinjoner i! Ny favvo pasta!

Oxfilépasta med paprika och spenat
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 320 g tagliatelle
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • smör, till stekning
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 30 g färsk spenat
  • riven parmesan, till servering

Oxfilépasta med paprika och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Så gott med en krämig oxfilépasta. Enkelt att laga, denna med grädde, paprika, spenat och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, paprika och vitlök i smör tills de är mjuka. Lägg upp på tallrik.
  2. Stek köttet i smör i riktigt het panna, det ska bara få stekyta. Krydda med salt och rikligt med peppar. Lägg grönsakerna i pannan och häll på grädde och fond. Lyft över pastan direkt från pastavattnet ner i pannan och rör om. Vänd ner spenaten och servera med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2022-02-25

Snabbgottlagat! Öppet för improvisation, gul lök slank ner och givetvis ett antal vilöksklyftor, spenaten kan man byta ut mot machêsallat (min nya favvo), åsså funkar det med kokosgrädde el havredito (iMat Visp). Bovetepasta och vegetabilisk jalapeñoost fick avrunda. Även Kajsa åt upp sin portion efter en dag på Hammarbacken:-)

Jeanette

2020-10-09

Ja tog kycklingfilé och kyckling fond i stället och de va såå gott och snabbt att göra

Amanda

2020-10-03

Super god! Har i 2 vitlöksklyftor istället för 1, plus lite sambal oelek. Har även lite Champinjoner i! Ny favvo pasta!