Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Pasta Alfredo är en krämig och gräddig pasta -i det här receptet har vi gjort den med kyckling och ärtor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta, gärna fusilli
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 3 dl grovriven parmesan
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningenpå förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt medfin färg.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i enstörre panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
  3. Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan ärklar, ta ca 1 dl av pastavattnetoch häll i såsen.
  4. Häll av resten av pastavattnetoch vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihopoch servera direkt medriven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonathan

2020-12-13

Ett tillägg till receptet; en typisk Alfredo har gott om persilja i sig. Torkad går toppen, ös på ganska rikligt när du rör ihop allt på slutet! Ger maten ett smaskigt utseende och en mild smak av persiljan!

Jonathan

2020-12-02

Mycket (!) god och enkel version av amerikansk Alfredo pasta! Receptet tar kanske i lite väl mycket med hela 3 dl parmesan i. Ta på en höft, vid mitt försök var ca 1 dl gott och väl!

Lena

2020-08-26

Hur mycket ost i såsen?

Eva

2020-08-25

parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??

Roger

2020-08-18

Sven: De står ju - Parmesan.

Sven

2020-08-17

Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?

Kerstin

2020-07-22

Snabbt,enkelt och gott

Pasta Alfredo med kyckling
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g pasta, gärna fusilli
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 3 dl grovriven parmesan
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • parmesan, till servering

Pasta Alfredo med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Pasta Alfredo är en krämig och gräddig pasta -i det här receptet har vi gjort den med kyckling och ärtor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningenpå förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt medfin färg.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i enstörre panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
  3. Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan ärklar, ta ca 1 dl av pastavattnetoch häll i såsen.
  4. Häll av resten av pastavattnetoch vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihopoch servera direkt medriven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonathan

2020-12-13

Ett tillägg till receptet; en typisk Alfredo har gott om persilja i sig. Torkad går toppen, ös på ganska rikligt när du rör ihop allt på slutet! Ger maten ett smaskigt utseende och en mild smak av persiljan!

Jonathan

2020-12-02

Mycket (!) god och enkel version av amerikansk Alfredo pasta! Receptet tar kanske i lite väl mycket med hela 3 dl parmesan i. Ta på en höft, vid mitt försök var ca 1 dl gott och väl!

Lena

2020-08-26

Hur mycket ost i såsen?

Eva

2020-08-25

parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??

Roger

2020-08-18

Sven: De står ju - Parmesan.

Sven

2020-08-17

Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?

Kerstin

2020-07-22

Snabbt,enkelt och gott