Blomkåls- Jansson

Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern. Prova vårt recept till jul eller påsk!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter.

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Namn

2021-02-23

Molly

kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept

Blomkåls- Jansson
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls- Jansson

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(98)

Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern. Prova vårt recept till jul eller påsk!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
  2. Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter.

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Namn

2021-02-23

Molly

kattis

2013-12-22

Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

ims

2011-12-09

recept