Blomkåls-Jansson
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Blomkåls-Jansson

3.25 (96 betyg)

Vegetarisk Jansson med blomkål är ett gott vegetariskt alternativ till klassikern.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 kg ansad blomkål, i buketter
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 dl riven västerbottensost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.

  2. 2

    Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter i 200º .

Servering

Servera med en sallad.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • kattis

    Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.

  • ims

    recept