
Blomkåls- Jansson
Betyg (1-5):
Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern. Prova vårt recept till jul eller påsk!
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 msk smör
- 1 kg ansad blomkål, i buketter
- 1 skalad och hackad gul lök
- 125 g ansjovisfiléer
- 3 dl smulat ljust och mjukt bröd
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 dl hackad mandel
- 2 dl riven Västerbottensost
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
- Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter.
Servering
Servera med en sallad.
Blomkåls- Jansson
Betyg (1-5):
Janssons frestelse med blomkål är ett gott alternativ till klassikern. Prova vårt recept till jul eller påsk!
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, ansjovis (avrunnen, spara spadet) och brödsmulor.
- Blanda grädde, vatten, ansjovisspad, salt och peppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk, cirka 25 minuter.
Servering
Servera med en sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-23
Molly
2013-12-22
Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.
2011-12-09
recept
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Namn
2021-02-23
Molly
kattis
2013-12-22
Gjorde dock om den:) tog bort ansjovisen och ersatte med knaperstekt bacon.
ims
2011-12-09
recept