Janssons frestelse utan ansjovis

Janssons frestelse utan ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör vårt recept på Janssons frestelse i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev medgrilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek påmedelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt ochrosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformarsom tål ugnsvärme. Strö överströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar ochpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassik laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkåls- Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)
Janssons frestelse utan ansjovis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Janssons frestelse utan ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör vårt recept på Janssons frestelse i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev medgrilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek påmedelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt ochrosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformarsom tål ugnsvärme. Strö överströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar ochpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassik laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkåls- Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)