Gazpacho

Gazpacho

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gazpacho är en superfräsch förrättssoppa eller lunch en fin sommardag. Recept ifrån kokboken: No waste just taste av Karin Sundgren.

Tillagningstid: 35 min + 30 min
4 portioner
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 liten gurka
  • 1 paprika
  • 0.5 rödlök
  • 6 tomater
  • 0.5 chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 15 g persilja, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär blekselleri, gurka, paprika och lök i små tärningar. Dela tomaterna på mitten och skopa ut kärnhuset med en sked och lägg i en mixerbunke. Fintärna även tomathalvorna.
  2. Vänd runt alla fintärnade grönsaker med chili, vitlök och salt. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min så att grönsakerna släpper vätska.
  3. Mixa cirka en tredjedel av grönsakerna med vätskan helt slätt. Blanda med persilja, olja, vinäger och de tärnade grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan kall, gärna med isbitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2020-06-28

Väldigt gott en varm sommardag! Hela familjen tyckte om den, men dottern och maken föredrog den helt ihopmixad utan bitar. Själv tycker jag att det är gott med lite bitar att tugga på, men det är ju lätt att dela upp och blanda olika.

Gazpacho
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 liten gurka
  • 1 paprika
  • 0.5 rödlök
  • 6 tomater
  • 0.5 chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 15 g persilja, finhackad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gazpacho

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gazpacho är en superfräsch förrättssoppa eller lunch en fin sommardag. Recept ifrån kokboken: No waste just taste av Karin Sundgren.

Tillagningstid: 35 min + 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär blekselleri, gurka, paprika och lök i små tärningar. Dela tomaterna på mitten och skopa ut kärnhuset med en sked och lägg i en mixerbunke. Fintärna även tomathalvorna.
  2. Vänd runt alla fintärnade grönsaker med chili, vitlök och salt. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min så att grönsakerna släpper vätska.
  3. Mixa cirka en tredjedel av grönsakerna med vätskan helt slätt. Blanda med persilja, olja, vinäger och de tärnade grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan kall, gärna med isbitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2020-06-28

Väldigt gott en varm sommardag! Hela familjen tyckte om den, men dottern och maken föredrog den helt ihopmixad utan bitar. Själv tycker jag att det är gott med lite bitar att tugga på, men det är ju lätt att dela upp och blanda olika.