Räksallad med japansk dressing
  • Tid 20 min

Räksallad med japansk dressing

3.88 (58 betyg)

Ingefära, chili, soja ... Bästa smakerna till räkor.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor avokado
  • 1 stor mango
  • 0.5 gurka
  • 12 rädisor
  • 70 g små salladsblad
  • 50 g böngroddar
  • 300 g skalade räkor
  • 2 msk sesamfrön, torrostade
Japansk dressing
  • 2 msk grovt riven ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk neutral olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär avokado, mango och gurka i bitar. Kvarta rädisorna.

  2. 2

    Varva salladsbladen med alla grönsaker på ett fat och toppa med räkorna. Ringla över dressingen och strö på sesamfröna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning till fin färg. Torrostade sesamfrön håller jättelänge, förvara gärna i kylen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Barbro

    Vilken härlig sallad! Jättegod och med perfekt hetta i dressingen. Bekvämt med fryst mango och avokado i tärningar. Coops frysta stora räkor i enkilosförpackningar är toppen.

  • Lars-Göran

    Underbart god sallad, lagom hetta i dressingen,Meersmak!

  • Eva

    Fantastiskt gott!

  • Annika

    Dögod!!!