Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 smör
  • 0.5 tsk salt
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 smör
  • 0.5 tsk salt
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!