
Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning
Betyg (1-5):
Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
- Crepes:
- 1.5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 msk persilja
- 1 smör
- 0.5 tsk salt
- Kokta blåmusslor:
- 1 kg blåmusslor
- 0.5 gul lök
- 1 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- Skaldjursstuvning:
- 2 dl buljong från musselkoket
- 2 dl grädde
- 1 tsk ljus majsena
- 1 krm peppar, efter smak
- 150 g skalade räkor
- 150 g skalade kräftstjärtar
- 1 krm salt, efter smak
Gör så här
Crepessmet
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.
Musslorna
- Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.
Skaldjursstuvning
- Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
- Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.
Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning
Betyg (1-5):
Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Gör så här
Crepessmet
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.
Musslorna
- Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.
Skaldjursstuvning
- Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
- Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!