Risnudelsallad med kokos- och limeräkor
  • Tid 35 min

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

4.44 (9 betyg)

Lime, kokosmjölk, chili, nudlar… Thailands godaste smaker är här komponerade till en somrig sallad, som kommer att bli en favorit både till lunch och middag,

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • 1 strimlad rödlök
  • 0.5 skalad, hyvlad gurka
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 knippe delade rädisa
Dressing:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tsk fisksås
  • 0.5 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
Till servering:
  • lime
  • koriander eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.

  3. 3

    Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.

  4. 4

    Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.

  5. 5

    Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vego - Byt ut räkor och fisksås mot stekt, tärnad tofu eller grovhackade cashewnötter. Flingsalta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karolina

    Jättegott!

  • Mia

    En riktig sommarfavorit när vi är ute på sjön. Lättlagad även med litet kök med bara två gaslågor. Bjuder ofta på detta, gillad av alla som provat. Mums!

  • Katarina Sjölander

    Blev förra sommarens favorit. Toppen att bjuda på. Nu börjar vi om igen och ser fram emot det!

  • Saga

    Så gott! Vi ersatte rädisorna med 2 avokado och tog dubbelt så mycket räkor. Mums

Visa fler