Krossad potatis med räkor

Krossad potatis med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Här är det sandefjordssåsen som är grejen. Kan tyckas väl enkel, men smaken är ljuvlig. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g små potatisar
  • 300 g skalade räkor
  • 4 skivor vitt bröd, tex rostbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 8 rädisor, delade
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • flingsalt och svartpeppar
  • Sandefjordssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal, endast det gula

Gör så här

  1. Skala ev potatisen och koka i saltatvatten. Skala räkorna eller låt vätskarinna av om de ligger i lake.
  2. Skär brödet i små tärningar och vändrunt i olja. Stek eller rosta i ugnen på175° till fin färg.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde ochsmör och smaksätt med citronskal ochsalt. Låt såsen puttra på svag värmetills den tjocknat något, ca 3 min.
  4. Krossa potatisen grovt med gaffelpå ett uppläggningsfat. Strö över räkor, krutonger, salladslök, rädisor och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
  5. Servera direkt med den varma såsen. Om man vill kan man ringla den över rätten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2019-02-27

Inte det mest kalorisnåla men ack så god.

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Skaldjurslasagne

Betyg
Betyg
(170)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Krossad potatis med räkor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 700 g små potatisar
  • 300 g skalade räkor
  • 4 skivor vitt bröd, tex rostbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 8 rädisor, delade
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • flingsalt och svartpeppar
  • Sandefjordssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal, endast det gula

Krossad potatis med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Här är det sandefjordssåsen som är grejen. Kan tyckas väl enkel, men smaken är ljuvlig. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ev potatisen och koka i saltatvatten. Skala räkorna eller låt vätskarinna av om de ligger i lake.
  2. Skär brödet i små tärningar och vändrunt i olja. Stek eller rosta i ugnen på175° till fin färg.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde ochsmör och smaksätt med citronskal ochsalt. Låt såsen puttra på svag värmetills den tjocknat något, ca 3 min.
  4. Krossa potatisen grovt med gaffelpå ett uppläggningsfat. Strö över räkor, krutonger, salladslök, rädisor och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
  5. Servera direkt med den varma såsen. Om man vill kan man ringla den över rätten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2019-02-27

Inte det mest kalorisnåla men ack så god.

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Skaldjurslasagne

Betyg
Betyg
(170)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)