Räktacos

Räktacos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 350 g räkor med skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.75 dl tacosås
  • 320 g mjuka tortilla
  • 100 g sallad
  • 1 tunt skivad stor lök
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 20 g guacamole-mix
  • 1 dl gräddfil om så önskas

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
  2. Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
  3. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Räktacos
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g räkor med skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.75 dl tacosås
  • 320 g mjuka tortilla
  • 100 g sallad
  • 1 tunt skivad stor lök
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 20 g guacamole-mix
  • 1 dl gräddfil om så önskas

Räktacos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
  2. Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
  3. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!