
Räktacos
Betyg (1-5):
Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 350 g räkor med skal
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk smör till stekning
- 0.75 dl tacosås
- 320 g mjuka tortilla
- 100 g sallad
- 1 tunt skivad stor lök
- Guacamole:
- 2 avokador
- 20 g guacamole-mix
- 1 dl gräddfil om så önskas
Gör så här
- Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
- Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
- Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.
Räktacos
Betyg (1-5):
Räktacos när det är som bäst! Färska räkor i smakrik tacosås kryddad med vitlök, serveras med egen guacamole och sallad i mjukt tortillabröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Skala räkorna. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt tacosåsen och koka några minuter. Lägg i räkorna och hetta upp utan att koka.
- Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet och mosa det. Blanda genast med guacamole-mixen och eventuellt gräddfil.
- Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela räkfyllning, sallat och lök. Toppa med guacamole.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!