Sticky buffalo-blomkål

Sticky buffalo-blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Lägg till denna veganska rätt till julbordet, blomkål med ingefärsglaze. Supergott! Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud
  • 2.5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 2 dl sojadryck eller havredryck
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze
  • 1 dl agavesirap eller honung
  • 4 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 tsk malen ingefära eller färsk finriven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Plocka blomkålen i mindre buketter. Sikta mjöl i en bunke. Blanda med havredryck, vitlök och de torra kryddorna till en jämn smet. Späd ev med mer vätska.
  2. Vänd runt några buketter i taget i smeten, låt rinna av något och rulla sedan i ströbrödet.
  3. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Värm ingredienserna till glazen något i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-01-12

Jättegoda, perfekt till en sallad eller på buffebordet.

Anne

2019-12-20

Alla älskar dessa, även de som inte gillar blomkål och de som är anti mot veganmat! Brukar göra flera satser för de går åt på en gång.

Sticky buffalo-blomkål
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 blomkålshuvud
  • 2.5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 2 dl sojadryck eller havredryck
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze
  • 1 dl agavesirap eller honung
  • 4 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 tsk malen ingefära eller färsk finriven
  • svartpeppar

Sticky buffalo-blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Lägg till denna veganska rätt till julbordet, blomkål med ingefärsglaze. Supergott! Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Plocka blomkålen i mindre buketter. Sikta mjöl i en bunke. Blanda med havredryck, vitlök och de torra kryddorna till en jämn smet. Späd ev med mer vätska.
  2. Vänd runt några buketter i taget i smeten, låt rinna av något och rulla sedan i ströbrödet.
  3. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Värm ingredienserna till glazen något i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-01-12

Jättegoda, perfekt till en sallad eller på buffebordet.

Anne

2019-12-20

Alla älskar dessa, även de som inte gillar blomkål och de som är anti mot veganmat! Brukar göra flera satser för de går åt på en gång.