Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost
  • Tid 1 tim
  • Ugn 250º

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

3 (15 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 stycken
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
Sardellröra:
  • 2 msk olivolja
  • 10 sardeller
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 kg tunt skivade blomkålsbuketter
  • 20 skivade körsbärstomater
  • 250 g riven gruyèreost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop allt till en smidig deg, den ska vara ganska kladdig. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

  2. 2

    Bryn ingredienserna till sardellröran i en kastrull, 3-4 minuter. Mixa med stavmixer. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt i cirka 30 centimeter stora rundlar. Bred ut sardellröran och fördela blomkål, tomater och sist osten ovanpå.

  3. 3

    Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en pizza i taget så att de inte tappar konsistensen i väntan på ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar