Flatbread med julskinka och grönkålschips
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Flatbread med julskinka och grönkålschips

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
Grönkålschips:
  • 100 g ansad grönkål
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 0.5 tsk salt
Flatbread:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl naturell yoghurt 3%
  • ägg
  • 1 msk olivolja till pensling
Topping:
  • 75 g cream cheese
  • 2 msk skånsk senap
  • 120 g tunt skivad julskinka
  • 2 msk rostade pinjenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 min. Salta.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 min.

  3. 3

    Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ät grönkålschipsen som snacks!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ove

    Hur många ägg ska det vara i receptet?